آشپزی و ...

ژیگو به سبک کباب بره ی هندی

موادلازم

ران بره : 1عدد

زنجبیل له شده :2ق ج

سیر له شده:5 حبه

پودر کاری :2ق چ

زیره:2 ق چ

فلفل سیاه و قرمز : از هر کدام 1ق چ 

میخک : 2 عدد

پیاز : 2عدد

 نمک : 1ق چ

آبلیمو : 4ق

چربیهای گوشت را جدا کنید بعد با چنگال یا نوک کارد آنرا سوراخ سوراخ کنید

سیر ،زنجبیل نمک و فلفل و سایر ادویه ها را  با هم مخلوط کرده و گوشت را با آن ماساژ دهید

در قابلمه ای 2 ق رو غن بریزید و گرم کنید و بعد ران را در آن قرار داده 2 عدد پیاز را درسته کنار گوشت بگذارید وحدود 2 لیتر آب روی آن بریزید وقتی جوش آمد شعله را کم کنید  3 ساعته میپزد اگر آبش تمام شد و هنوز نپخت دو لیوان دیگر آب اضافهکنید و صبر کنید تا با حرارت کم بپزدو آب آن کامل تمام شود در آخر آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم کمی کبابی شود

مقدار فلفل را با تو جه به ذائقه کم یا زیاد کنید

به جای ران اگر از تعدادی ماهیچه استفاده کنید زودتر خواهد پخت

اگر از این مزه ها خوشتان  نمی آید از سیر و زعفران و نمک وفلفل و آبلیمو استفاده کنید و بی خیال سبک هندی ...باز گشت به سوی سبک کلاسیک خودمون


[ 90/07/16 ] [ 11:54 ] [ شمسی محمد خانی ] [ ]


بریانی اصفهان

بریانی اصفهان

            براي 4 تا 6 نفر 

یکی از غذاهای سنتی استان اصفهان "بریانی" است که تاریخچه آن به 180 سال قبل از روی کار آمدن رضا شاه برمی گردد.اسم این غذا از بره بریان گرفته شده زیرا قبل از آنکه بریانی به شکل امروزینش درآید بره را به صورت کامل روی آتش بریان کرده و می خورده اند.بریانی امروزه متفاوت از شکل قدیم خود پخته می شود.

مواد لازم :
گوشت گوسفند 500 گرم      جگر سفيد 200 گرم              ادويه 2 قاشق مربا خوري           جگر سفيد 1 عدد        پياز 4 عدد
زردچوبه قدري                   فلفل قدري                         نمك قدري

طرز تهیه:گوشت گردن گوسفند باشد , اگر موجود بود , جگر سفيد گوسفند پخته و چرخشده باشد , ادويه اصفهاني باشد , نان سنگك باشد .
گوشت را با 2 عدد پياز و ادويه مي گذاريم بپزد , جگر سفيد را هم پس از پختن چرخ و سرخ مي كنيم , گوشت پخته شده را با 2 عدد پياز باقي مانده چرخ مي كنيم و نمك و فلفل و زرد چوبه را به ميزان لازمه و علاقه شخصي به گوشت اضافه مي كنيم و با هم مخلوط مي كنيم , سپس در يك تابه كوچك و يا كفگير مخصوص برياني اصفهاني , كمي روغن ريخته بطوريكه كف آن چرب و داغ شود , هر برياني را به اندازه همبرگر يا به شكل بيضي كف ظرف پهن مي كنيم و روي حرارت مي گيريم كمي كه داغ شد روي يك تكه نان سنگك يك قاشق از آب غليظ گوشت مي ريزيم كه فقط نان كمي مرطوب شود , بعد دارچين روي نان مرطوب ريخته و برياني را روي نان بر مي گردانيم و مقداري سبزي معطر ( ريحان , نعناع و ترخان خشك و پودر شده ) روي آن مي ريزيم , در پايان مقداري جگر پخته و سرخ شده كنار برياني مي ريزيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست

باتشکر از نویسنده ی میر شرح بی نهایت

[ 87/08/03 ] [ 16:55 ] [ شمسی محمد خانی ] [ ]